Пред ФрогНюз актьорите отправиха силно послание към Васил Василев. “Знаете ли

...
Пред ФрогНюз актьорите отправиха силно послание към Васил Василев. “Знаете ли
Коментари Харесай

Актьори от Плевенския театър: Василев беше съборен с флумастер от 50 стотинки, той падна, просто не го знае!

Пред ФрогНюз актьорите насочиха мощно обръщение към Васил Василев. 

“Знаете ли за какво в нашата работа артистите се пропиват, протягат ръка си, взимат опиати?  Защото постоянно биват смазани от безпътицата, от неналичието на вяра. Това, което направи Васил Василев с мен и доста други хора е това, което се назовава морално закононарушение в нашата специалност. Аз много време не излязох от у дома. Казах му, че нямам другарка, няма дете, нямам семейство, единственото, което имам и в което имам вяра, това е театъра. ”, сподели артистът Васил Асенов.

.

“Никога няма да не помни реакцията на непосредствения човек от това, което аз споделих.

 

Има няколко неща, които актьор на актьор и театрал на театрал не трябва да прави. Това е един извънредно несъвършен човек, също така е и доста отмъстителен, той е една дребна душа. И в случай че прочете или чуе моите думи, ще се сети, че някъде обратно във времето е имало миг, с който е бил свиреп неправдив и е разрушил едни неща в един човек. Той ще запомни, че не всичко остава някъде там и се маха. Сашо не е единствен, има още доста други. ”, добави Асенов.  

 

Актьорът показа, че е заплашван от Василев, че в случай че не подпише документите за овакантяване по взаимно единодушие, ще бъде уволнен дисциплинарно. Причината - 3 дни отсъствие на работа. 

.

“Всичко беше изфабрикувано по много омерзителен метод. Човекът с достолепие и морал би пристигнал и при вас и би ви споделил: “Виж какво, не те одобрявам, не си моята кръвна група актьор, да се разделим по живо по крепко ”. 

В този случай аз не бих реагирал отрицателно, в противен случай дори бих му стиснал ръката. Но да ме тормозиш повече от година, две, и най-после да изфабрикуваш сходно нещо, тъй като не ти давам мотив да ме махнем, това остава без коментар ”, споделя Васил Асенов.

“Ситуацията, в която аз попаднах като един 30-годишен човек, който 5г.-6г. е работил в театъра е обърканост, чудех накъде да поема. Едно такова деяние в нашата специалност предопределя ориси. Може да си кажеш, изоставям тази специалност, оттук насетне ставам плочкаджия. Можеш да продължиш да се бориш и да си кажеш, че ще търсиш реализация в различен спектакъл. ”

 

.

“Не знам дали си давате сметка, само че един подобен театрален  шеф, без значение дали е в Плевен или Ловеч, той предопределя ориси - креативен, на спектакли, на режисьори, на актьори и чисто човешки. Един подобен пост би трябвало да се заема от човек, който има принадлежност към тази специалност, не да бъде служител. Василев е човек, който без значение дали ще бъде в Народния спектакъл, или ще реди паветата, или ще прави маркетинг, за него няма значение. “

“Всичко, което ви споделям не е тъй като желая да се направи нещо за мен, аз мога да направя задоволително за себе си. Искам да ви кажа, че безкруполността, с която можеш да предрешиш една човешка орис е потресаваща в неговия случай. Има и по-страшни неща, които знам, че е правил, само че не желая да приказвам със загадки, мога да приказвам единствено по тази причина, което на мен ми се е случило ”, сподели Асенов. 

“Истинският театрал знае, че има неща, които не би трябвало да бъдат осъществявани и той не си разрешава да ги прави, не поради другите, а тъй като няма да бъде театрал в личните си очи. Има една приказка: “Човекът на изкуството е по-малко евентуално да стане лукавец, най-малкото тъй като знае, че е некрасиво ”. Този човек не носи безусловно никакъв спектакъл в себе си. ”, безапелационен е той.

“Радваме се, че в последна сметка се случва всичко това със Сашо, (наричам го по този начин, тъй като е театрал). Във времето доста от нас си споделяха: “Как може един подобен човек като Василев да прогресира толкоз доста време? ”. 

“Той се обкръжава от едни хора, които му придават значителност и се усеща важен.

 

Чудехме по кое време този човек в последна сметка ще крушира. Той към този момент крушира! Аз знам, че е паднал, просто още не го знае. Васил Василев беше съборен с един елементарен флумастер от 50 стотинки. ”

“Големият театрал и създател може да го направи с флумастер, не със записи и конференции, с медии, които ще те обслужват. В последна сметка Сашо го събори с един флумастер ”, акцентира Васил Асенов.

“Аз допускам, че в диалог на четири очи, Сашо е прозрял какво безличие е Василев. Съжалявам, не съм очаквал, че ще стана на толкоз години и ще категоризирам някого, само че Сашо е прозрял против какво страшилище се е изправил, какъв шеф и какъв конкурент е. Просто знам каква е неговата непоносимост към малодушието и комплексарщината. Сашо и Васил са като олиото и водата, те не се смесват. Единият е едната прекаленост на тази специалност, другият е другата. ”

.

Към момента Васил Асенов е артист на свободна процедура в София. Не по този начин стоят нещата с актрисата Надя Новоселска. 

.

Докато Василев бил шеф на Плевенския спектакъл " Иван Радоев ", тя била заплашвана, че в случай че не подпише документ за овакантяване по взаимно единодушие, няма да види сцена до края на живота си.

“След като детето ми навърши 3 години и половина, извика ме и ми сподели, че има ужасно предложение за мен. Разгледал е програмата и не може да ме разпредели в идващите пет години в нито едно зрелище, приказвал е с доста режисьори и те са отказали да работят с мен, което е цялостна неистина. И страхотното му предложение беше да подпишем документ за овакантяване по взаимно единодушие. Аз не желаех да го направя и той ме заплаши, че в случай че не подпиша този документ, няма да видя сцена до края на живота си ", сподели Новоселска, която сега на никое място не работи като актриса. 

“Не може повече да се лъжем, че ти си актриса, а аз не съм човек, който разнася заплати по домовете ", споделил й Василев.

 

Актрисата е излязла в отпуск по майчинство, а по-късно трябвало да се върне тъкмо по време на Ковид пандемията.

 

  " Аз не бях разпределена за година в нито едно зрелище под предлог, че такава е обстановката и съвсем никой не работи. Многократно се молех да бъда разпределена. Нямам визия за какво не ми даваха роля ", споделя Надя Новоселска.

 

Според нея в Плевенския спектакъл по време на ръководството на Василев било честа процедура да се дават писмени пояснения. Тя е виждала всеки ден пред кабинета му сътрудници, които чакали по някакъв мотив. Според Новоселска актьорите трябвало да изясняват за какво не са в Плевен, до момента в който нямат подготовки и представления. 

 

Тя също получила известие от секретарката на Василев, което гласяло да се яви на работа.

.

" Бях привиквана да давам пояснения за какво не съм се явила на работа по време на Ковид, откакто беше разпуснал целия спектакъл да не играе. За 3-4 дни аз и фамилията ми отсъствахме. Но бях привикана посредством известие от секретарката да се явя в театъра ", споделя актрисата.

 

Констанца Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР